Hallon och kardemumma muffins
2014-01-15 | 18:26:21
100 g smör
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kardemumma
2 ägg
1,5 dl rörsocker
1,5 dl vaniljsocker
hallon
Topping:
ca 30 g smör
0,5 dl vetemjöl
0,5 dl strösocker
Såhär gör du:
Börja med att blanda ihop smördegstoppingen. Tärna smöret och nyp ihop det med mjöl och socker. Ställ sedan åt sidan.
Mät upp mjöl, bakpulver och kardemumma i en skål och blanda dessa väl tillsammans.
Smält sedan smöret i en kastrull och rör ner mjölken.
Vispa sedan ihop ägg, rörsocker och vaniljsocker poröst och blanda ner mjölkblandningen.
Vänd ner torringredienserna (mjölblandningen) till en jämn smet och fördela sedan smeten i muffinsformarna. Ca 3/4 av formen skall vara fylld med smet. Därefter trycker du i några hallon i varje form och smular över toppingen.
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter på 180 grader.
Voalá!
Kommentarer
Trackback