fylld zuccini

2012-08-30 | 15:00:00
Det här behöver du:
2 medelstora zuccinis (squash)
2 gula lökar
100-150 g bacon
(smör eller margarin)
1 burk (ca 400g) tomater
1 msk vetemjöl
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
ca 2 dl riven ost
 
Så här gör man, superenkelt:
Sätt ugnen 200 grader. Skölj, men skala inte squashen. Dela den på längden och gröp ut fruktköttet med sked för att sedan hacka det. Pensla halvorna med olivolja, lägg dem på en ungnsplåt och sätt in dem i ugnen i 15-20 minuter så de blir mjuka.

Skala och hacka löken. Skär baconet i små strimlor. Fräs löken och köttet, eventuellt med lite fett, i en stekpanna. Lägg i den hackade squashen mot slutet. Häll av spadet på burktomaterna och hacka dem. Blanda ner tomaterna i röran och strö över mjölet. Rör om och låt det sedan stå och koka i 3-5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
 
Ta ut skalhalvorna ur ugnen, öka temperaturen till 225-250 grader. Fördela fyllningen i halvorna och strö över den rivna osten.

Gratinera i övre delen av ugnen tills ytan fått en fin färg i ca 10-15 min. Sedan är den redo för servering.

En av mina absoluta favoriträtter. Äter minst tre stycken varje gång! Mums filibabba!

Kommentarer
Postat av: Amanda

Äter man bara innehållet eller hela zuccinin också?:)

Svar: Man äter hela grejen, utan skalet är det inte lika gott! :) Kram
Klara Miller

2012-08-30 @ 16:39:51
Postat av: klara

sv: Man äter hela grejen, utan skalet är det inte lika gott! :) Kram

2012-08-30 @ 17:20:53
URL: http://klaramiller.blogg.se
Postat av: Anna

Åhh, verkligen tack för det här receptet!! Alla älskade det verkligen supermycket! Fortsätt gärna att lägga upp recept på det du tycker om :)!

Svar: Åh vad kul att höra! :D Det skall jag absolut göra! :) kram!
Klara Miller

2012-09-01 @ 14:24:51
Postat av: BorGonsorse

levitra 10 mg - levitra 40 mg , http://buylevitradirectlyonline.com/#xvuwv buy cheap levitra

2013-03-14 @ 19:05:44
URL: http://buylevitradirectlyonline.com/#euaky

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0